Mézes-chilis mustárpácban sült tarja pecsenye
sponsored links
Fõ a változatosság, egy héten egyszer a szárnyasokat lecserélem tarjára.
Igyekszem változatosan fõzni, ha csak tehetem, mindig beújítok egy kicsit. Nem régen mutattam be egy mézes-chilis kacsacombot, aminek az íz összhangja, azóta is kísért! J
Úgyhogy kétség nem fért hozzá, hogy az eheti tarjapecsenye mézes-chilis mustárpácban sül majd, ugyanis az Edmond Fallot dijoni mustárt semmiképpen nem spóroltam volna ki a pácból.
Savasságot, sósságot is kap a jó mustártól a hús, arról nem is beszélve, hogy porhanyósabb is lesz tõle.
Rebeka lányom szokta hozni a Culinarisból, 1490 Ft, 850 g-os kiszerelés. Két hónap alatt éppen el is fogy egy üveggel. :)
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
4 ujjnyi vastag szelet tarja (60-80 dkg)
2 evõkanál dijoni mustár
1 evõkanál akácméz
2 evõkanál olaj
1 közepes piros chili finomra vágva
1 evõkanál steak fûszerkeverék (paprika, koriander, chili, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem)
frissen õrölt Himalája só
A mustárpácot alaposan összekevertem és átkentem vele a klopfolt tarjaszeleteket. 2 órán át pácoltam, csak sütés elõtt sóztam.
A tepsit a sütõvel együtt 200 C fokra felmelegítettem. Kivettem, meglocsoltam egy kis olajjal és a forró tepsire rendeztem a pácolt tarjaszeleteket. 200 C fokon 20 percig sütöttem, majd megfordítottam. 10 perc múlva forró levegõ-grill programra kapcsoltam és 6-8 perc alatt készre sütöttem.
Francia krumplipürével és csemegeuborkával tálaltam. Isteni finom volt! :)