Mézes birsalmatorta

2012-03-01

sponsored links


Õsszel rengeteg birsalma termett Visegrádon. Régebben alapvetõen két felhasználási módját ismertük: vagy pálinka lett belõle, vagy birsalmasajt. Az elõbbi nyilvánvalóan az egyik legjobb dolog, amit birsalmából készíthetünk, de azért nagyon örülök, hogy pár éve elkezdtem sok más módon is hasznosítani. Több kilónyit fagyasztottunk le belõle õsszel csak simán cikkekre vágva, rengetegszer készült belõle birsalmakrémleves és gyakran sütöttem húsok mellé is. Még mindig van pár adag a mélyhûtõben, és kedden a hirtelen visszatért télben eszembe jutott, hogy jó lenne valami finomsagot készíteni belõle. Így jött a birsalmatorta ötlete, rögtönzött recept, de nagyon finom lett, biztos, hogy máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók:
A tésztához: 18 dkg liszt, 12 dkg vaj, 3 ek. hideg víz, 1 ek nyírfacukor, 
A tetejére: 1 doboz (25 dkg) mascarpone, 1/2 dl tej vagy tejszín, 2 ek ...

Folytats a blogon ... naspolyakonyha.blogspot.com/2012/03/m...

sponsored links

Keres?s