Mézes-balzsamecetes-kakukkfüves sült zöldségek a veteményesbõl
sponsored links
Elmondhatatlanul jó érzés a saját veteményesemben termett zöldségekbõl fõzni, pláne, amikor ilyen csodálatos, színes zöldségek kerülnek terítékre. Mivel hónapok óta nagyon nagy a szárazság, a céklák és a répák nem nõttek túl nagyra, és úgy láttam, ennél nagyobbak már nem is lesznek, így tegnap - Regina nagy örömére, imádja learatni a termést:) - kihúztuk az összes bordó répát, és a színes céklák közül is jónéhányat (albínót, sárgát és chioggiát), meg még pár hosszúkás lilahagymát. Ahogy végignéztem ezen a színkavalkádon, egybõl tudtam, együtt fogom megsütni õket. A méz-balazsamecet páros nálam nagy kedvenc, ha sült zöldségekrõl van szó, a kakukkfû - szintén saját termés - pedig szintén nagyon jól illik a répához, céklához egyaránt.
Hozzávalók: kb. 1 kg répa és cékla vegyesen (színes fajtákhoz itthon nem könnyû hozzájutni, de tökéletesen mûködik a hagyományos fajtákkal is), 4 lila sonkahagyma, 1 ek. méz, 2 ek. balzsamecet, néhány ág kakukkfû, extra szûz olívaolaj, só, bors
A répákat jól megmostam, de nem hámoztam meg, hiszen ...