Mézes almaecetben marinált sáfrányos-chilis zöldhagyma

2012-04-30

sponsored links


Van egy pörgõs kis csoport a Facebookon: Befõztünk! a Nagy Blogos Befõzõs Kihívás - Eszter ötletébõl. A csoport tagjainak nagy kihívása, hogy 12 hónapon keresztül minden hónapban befõznek valamit. 

Az április próbahónap volt az elszántabbaknak, és jó alkalom volt arra hogy ezt az ízpárosítást kipróbáljam: tavaly a Kistücsökben ettünk  hasonló  marinált mini gyöngyhagymát, - nagyon-nagyon finom volt. 

A hagyma ennyi idõ alatt még épp kicsit roppanós marad (mondjuk ez függ attól is, milyen vastagságú zöldhagymát használunk), a chilipehelytõl nem erõsen csípõs - igyekeztem minél kevesebb magot belekanalazni. A sáfrány mennyiségét úgy tudom még pontosítani, hogy az 1 grammos kiszerelésnek kb.az egyötödét használtam el. Szép nagy darab sült húsok mellé ajánlom, utólag azt mondanám, hgy az almaecet arányát lehet kicsit csökkenteni, de nekünk így is borzasztóan ízlett.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2012/04/mezes-alm...

sponsored links

Keres?s