Mézes almaecetben marinált sáfrányos-chilis zöldhagyma
sponsored links
Van egy pörgõs kis csoport a Facebookon: Befõztünk! a Nagy Blogos Befõzõs Kihívás - Eszter ötletébõl. A csoport tagjainak nagy kihívása, hogy 12 hónapon keresztül minden hónapban befõznek valamit.
Az április próbahónap volt az elszántabbaknak, és jó alkalom volt arra hogy ezt az ízpárosítást kipróbáljam: tavaly a Kistücsökben ettünk hasonló marinált mini gyöngyhagymát, - nagyon-nagyon finom volt.
A hagyma ennyi idõ alatt még épp kicsit roppanós marad (mondjuk ez függ attól is, milyen vastagságú zöldhagymát használunk), a chilipehelytõl nem erõsen csípõs - igyekeztem minél kevesebb magot belekanalazni. A sáfrány mennyiségét úgy tudom még pontosítani, hogy az 1 grammos kiszerelésnek kb.az egyötödét használtam el. Szép nagy darab sült húsok mellé ajánlom, utólag azt mondanám, hgy az almaecet arányát lehet kicsit csökkenteni, de nekünk így is borzasztóan ízlett.
Hozzávalók: ...