Mézborban sült, fûszeres csülök
sponsored links
Történt egy nap, hogy ami a hõtõben volt abból fõztem és nem terveztem meg semmit elõre.
Mivel a család csülköt akart enni, de nem hagyományos módon elkészítve, ezért amit találtam a konyhámban azok a hozzávalók kerültek bele.
Így született meg ez a recept .
Már sokszor elkészítettem, de még nem került fel a blogra.
Fogadjátok szeretettel és ne féljetek a fûszerezésétõl, mert valami mennyei ízt kölcsönöz a húsnak.
Hozzávalók:
2,5 kg egész csülök
25 dkg füstölt oldalas
1 db alma negyedekbe vágva
1 db nagyobb paradicsom negyedekbe vágva
1 db kisebb hegyes zöld paprika karikára vágva
1 db vöröshagyma negyedekbe vágva
2 db fokhagyma gerezd, kissé összenyomva a kés felületével
1 -1 szál rozmaring, bazsalikom
3 db menta levél
3 deci mézbor
Elkészítése :
Egy nagyobb vasedénybe rakom a kissé besózott , borsozott csülköt és erre ráraktam a többi hozzávalókat.
Felöntöttem a borral és a hússütõ edény tetejét rárakom.
Elõmelegített sütõbe 160 fokon kb 50 perc alatt puhára párolom a csülköt, majd leveszem a hússütõ tetejét és 200 fokon szép pirosra sütöm.
( sütési és párolási idõ függ a sütõtõl is ! - ezért néha néha rá kell nézegetni mikor lesz a csülök puha ! )
Sütés közben többször meglocsolom a csülökbõl kisült zsírjával és a bor keverékével.
Köretnek, sütõben sült újkrumplit sütöttem hozzá és friss salátával kínáltam.
Jó étvágyat !