Méteres lekváros piskóta
sponsored links
Az elkészítése ugyan az mint a méteres kalácsnak,csak krém helyett lekvárt kenünk bele.
Hozzávalók: 1db formába
2db tojás
10dkg cukor
10dkg liszt
1/2cs sütõpor
2ek víz
A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kikeverjük,majd kanalanként hozzáadjuk a vizet és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a habot. Kivajazott és lisztezett formába öntjük. Elõmelegített sütõben 170C-on 20-30percig sütjük. Tûpróba!! Ezt megismételjük még egyszer,vagy ha valakinek két formája van,akkor kikeverheti egybe (duplán vesszük a fenti mennyiséget) és aztán elfelezi. Ha kihûlt a piskóta, szeletekre vágjuk és felváltva kenjük meg eper és baracklekvárral. 1/2 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük. Porcukorral megszórjuk.