Még mindig téli alapanyag

2012-03-13

sponsored links


Már nagyon türelmetlen vagyok a friss zöldségekre várva. Az ablakban már csíráznak a fûszernövények, a hétvégén pedig tervezem az erkély kivirágoztatását is. Elvégre, az utolsó síelésen túl vagyunk, most már jöhet a tavasz! Meg amúgy is, már mindenki nagyon várja, én sem vagyok kivétel. :)
Most azonban, még a tél végeztével, abból kell fõzni, ami van. És ami még mindig finom. Mostanában valahogy a sárgarépára vagyok rákattanva, abból végig lehetett finom édeset kapni a télen, és a legutóbbi piacozásból maradt még a hûtõ mélyén egy fél kiló belõle, hát el kellett használni.
Még régebben próbáltam már egy jófajta fûszeres sárgarépa krémlevest, a blogra azonban ennek a receptje még nem került fel. Most viszont valami mást akartam kipróbálni, kicsit kísérletezõsebbet. A legutóbbi narancsmázas csirke után, amihez sült sárgarépa volt a köret, azonban már biztos voltam benne, hogy a répa és a narancs nem fog összeveszni.
Tudom, hogy ezerféle narancsos sárgarépaleves recept kering a neten, én egyet sem néztem, mentem az ösztöneim után. Nekünk ízlett. :) És majd egy nap jó lesz bébipapinak is, persze fûszerek nélkül. :)

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves

- 50 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kk cayenne-i bors
- 2 cm gyömbér ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/03/meg-mind...

sponsored links

Keres?s