Még mindig tejmentes
sponsored links
Megint megkérdezem, hátha látja valaki aki emlékszik: azt a hagyományos, zsírral készült omlós süteményt keresem, ami fahéjas is, és a leírás szerint melegen borzasztó volt, kihûlve elviselhetõ és a második naptól isteni. Itt találtam a gasztro.blog.hu-n. Segíts!
Tejmentes sütemény, tejmentes sütemény... törte a fejét hõsnõnk. Ami ráadásul nem úgy tejmentes, hogy a vajat margarinnal helyettesítjük, mert margarin sem lehet. És még a család is egyen belõle... "RÉPATORTA!"
Hõsnõnk bátyja azonnal nemet kiáltott: "Fúj! Répatorta? Nem szeretem a répa ízét."
Hõsnõnk méla undorral kivadászta a levesébõl a répaszeleteket, mert õ sem szereti a répát, és a bátyjához fordult: "Hidd el, jó lesz!"
Így alakult ki a répatorta, amit még a bátyám is szeretett, és sógornõm (a tejmentes diéta bajnoka) három napig evett.
2 dl olaj (semleges ízû oliva, szûz - amúgy sima mogyoró olaj vagy napraforgó olajjal ideális, de olyant sem eszik a sógornõm - csak olivát)
5 tojás (de csak mert s-s méretûek voltak)
220 g xillit (cukrot sem eszik)
200 g pirított, majd darált mogyoró (a csonthéjas, nem a borsórokon) ...