még mindenütt alma
sponsored links
Néhány hatékony almafelhasználási lehetõség a kamrai készletcseréhez a gyors és könnyû kategóriából. Mert párat kell aludni és lehet helyet szorítani a polcokon az új zöldeknek. Emeljük almaleves poharunk a tavasz megérkeztére!
paradicsomos fahéjas almaleves
hozzávalók 4 személyre: 7,5 dl rostos édesítõszermentes paradicsomlé, 25 dkg finomra reszelt alma, 1 tk õrölt fahéj, 3 gerezd fokhagyma, kevés reszelt gyömbér és esetleg ízlés szerint méz az édesítéshez. A könnyû pulóvert pótló leves ízvilága szinte teljesen azonos a nyári kedvenc paradicsomdzsemmel, minimális változtatással:
1. Melegítsük össze a hozzávalókat, hiszen fõzni szinte szükségtelen és kóstolással fûszerezzük.
2. Tálaljuk pirított mandulaszeletekkel, de párosíthatjuk házi készítésû zöldség chipsszel is.
mézes mandulás sült alma
hozzávalók fejenként: 3 db közepes méretû alma, 2 ek teljeskiõrlésû tönkölybúzaliszt, 1 kk ...