Még diétásabb párolt zöldség
sponsored links
Úgy értem, hogy ez akkor is nyugodtan besorolható a fogyós kategóriába, ha a szokott módon csinálom. De ha még annál is szigorúbban akarom - vagy azt a picike felhasznált zsiradékot inkább a húshoz tartogatom - akkor csak magában, zsiradék nélkül kezdem melegíteni a zöldségfélét, de ugyanúgy nem fõzöm fõ vízben, hanem csak apránként adagolom hozzá. Fagyasztott zöldségnél elõször a képzõdött saját levét fõzöm el, és ha még ez nem elég a kellõ puhuláshoz, utána teszek csak bele vizet. Sózni inkább csak a vége felé szoktam. Jót tesz, és változatosabbá is lehet tenni az ételt különbözõ fûszerekkel. Friss - vagy fagyasztott - fûszert szintén a fõzés vége felé teszem bele, a petrezselymet például egyáltalán nem fõzöm már, akkor szórom rá, amikor elzártam a tûzhelyet. Amikor szárított fûszereket használok, azt mindenképpen együtt fõzöm egy ideig a zöldséggel, hiszen a nedvességet fel kell vennie, tehát azokat akkor szórom rá, amikor éppen egy adag vizet is öntök.
Ezzel a módszerrel könnyebb nem túlfõzni a zöldségeket, nem vesznek kárba a hasznos anyagaik a fõzõvízben. És nem utolsósorban, nincs szükség hozzá semmilyen extra ...