Második pogácsa
sponsored links
Nagyon sokáig csak egyféle pogácsát sütöttem, ez nekem bevált, mindenki szereti, sokáig friss marad. De az egyik ismerõsöm nemrég megkínált az édesanyja által sütött zsíros pogácsával. Nekem az annyira ízlett! Elkezdtem nézelõdni a neten, Verussnál találtam egy nagyon szimpatikus receptet. Ezt vettem alapul, felhasználtam a hûtõben lapuló kacsazsírt.
Azt ajánlom, dupla adagot süssetek, mert hamar fogy!
Kacsazsíros pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt
35 dkg krumpli
10 dkg kacsazsír
2 db tojássárgája + 1 tojás a tetejére
2,5 dkg élesztõ
0,5 dl langyos tej
1 mk cukor
2 tk só
Frissen õrölt bors
A krumplit megfõzzük, összenyomjuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a cukrot, felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a krumplival, tojássárgával, kacsazsírral és az élesztõs tejjel. Sózzuk és alaposan megborsozzuk. Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm-esre nyújtjuk, két oldalát behajtjuk, majd az így kapott téglalapot félbe. Ezt ismét vékonyra nyújtjuk, az elõzõ mûveletet kétszer megismételjük.
Késsel átlósan megvágjuk a tészta tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütõben megsütjük (kb. 30 perc).
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Változatok egy formára
Zölden
Vasárnapi grillebéd
Azt ajánlom, dupla adagot süssetek, mert hamar fogy!
Kacsazsíros pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt
35 dkg krumpli
10 dkg kacsazsír
2 db tojássárgája + 1 tojás a tetejére
2,5 dkg élesztõ
0,5 dl langyos tej
1 mk cukor
2 tk só
Frissen õrölt bors
A krumplit megfõzzük, összenyomjuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a cukrot, felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a krumplival, tojássárgával, kacsazsírral és az élesztõs tejjel. Sózzuk és alaposan megborsozzuk. Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm-esre nyújtjuk, két oldalát behajtjuk, majd az így kapott téglalapot félbe. Ezt ismét vékonyra nyújtjuk, az elõzõ mûveletet kétszer megismételjük.
Késsel átlósan megvágjuk a tészta tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütõben megsütjük (kb. 30 perc).
Hasonló bejegyzések:
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Változatok egy formára
Zölden
Vasárnapi grillebéd