Második pogácsa

2014-02-07

sponsored links

Nagyon sokáig csak egyféle pogácsát sütöttem, ez nekem bevált, mindenki szereti, sokáig friss marad. De az egyik ismerõsöm nemrég megkínált az édesanyja által sütött zsíros pogácsával. Nekem az annyira ízlett! Elkezdtem nézelõdni a neten, Verussnál találtam egy nagyon szimpatikus receptet. Ezt vettem alapul, felhasználtam a hûtõben lapuló kacsazsírt.

Azt ajánlom, dupla adagot süssetek, mert hamar fogy!

Kacsazsíros pogácsa

DSC_4775s

Hozzávalók:

40 dkg liszt

35 dkg krumpli

10 dkg kacsazsír

2 db tojássárgája + 1 tojás a tetejére

2,5 dkg élesztõ

0,5 dl langyos tej

1 mk cukor

2 tk só

Frissen õrölt bors



A krumplit megfõzzük, összenyomjuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a cukrot, felfuttatjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a krumplival, tojássárgával, kacsazsírral és az élesztõs tejjel. Sózzuk és alaposan megborsozzuk. Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm-esre nyújtjuk, két oldalát behajtjuk, majd az így kapott téglalapot félbe. Ezt ismét vékonyra nyújtjuk, az elõzõ mûveletet kétszer megismételjük.

Késsel átlósan megvágjuk a tészta tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütõben megsütjük (kb. 30 perc).

DSC_4771s


Hasonló bejegyzések:




O
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc



Változatok egy formára


O
Zölden


O
Vasárnapi grillebéd




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s