Második hét: tésztasaláta
sponsored links
Nem szaporítva a szót Floriol Testõr második hét.
Hát, ennek igazán örülök; talán már hallottátok tõlem néhányszor: Tésztaság félegészség!
Mediterrán Tésztasalátám kicsit tzatziki, kicsit túrós tészta, kicsit Õrülten jó, kicsit piros (a tányér), kicsit zöld, kicsit fehér, kicsit lájkvadász. (kicsit sárga is, de az most nem illik ide)
MEDITERRÁN TÉSZTASALÁTA,
TÚRÓVAL ÉS KAPORRAL
Hozzávalók:
30 dkg tészta
20 dkg túró
20 dkg kígyóuborka
2 db paprika
2 p. natúr joghurt (1/ 175g)
1/2 citrom
1 ek. méz
5-6 ek. Floriol olívaolaj
oregánó
friss kapor
bors, só
A tésztát kifõzzük.
A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot, a fél citrom levét és az olívaolajat, mézzel, sóval, borssal, valamint oregánóval ízesítjük.
Az uborkát vékonyka csíkokra vágjuk, de akár nagy lyukú reszelõn is lereszelhetjük, a paprikát is felcsíkozzuk és a fokhagymát is szép vékony csíkokra vágjuk, majd az túrós-öntetbe keverjük õket.
A langyosra hûlt tésztát alaposan beleforgatjuk az öntetbe és durvára vágott kaporral ízesítjük.
Jól lehûtve kínáljuk, díszítésként kaporral és ?hajszál? vékonyra vágott citromhéja megszórhatjuk.
Csak 1 jó tanács: a tésztákat és a gabonaféléket, célszerû langyos állapotban az öntetbe keverni, ha salátát készítünk, így jobban magukba szívják az ízeket.
Ha tetszik neked is ez a tésztasaláta, kérlek jelezd itt és köszi!
Ilyennel sem találkoztam még, tehát, és most már biztos, hogy van új a nap alatt; ehhez a salátámhoz 4 színû ?Maccheroni al pettine? tésztát használtam, bár ez a színén nem nagyon látszik.
Természetesen megfelel másfajta tészta is.
Ha tetszik neked is ez a tésztasaláta, kérlek jelezd itt és köszi!
Ilyennel sem találkoztam még, tehát, és most már biztos, hogy van új a nap alatt; ehhez a salátámhoz 4 színû ?Maccheroni al pettine? tésztát használtam, bár ez a színén nem nagyon látszik.
Természetesen megfelel másfajta tészta is.