Másodhegedûs
sponsored links
Nincs mesélnivaló, hát nem lesz hosszúra nyújtott bevezetõ, csak egy másodhegedûs tészta, ami azért készült, hogy elfogyjon valami más. Szóval maradt kínai kel, a kosárból kilógott a mogyoró zacskójának széle, a kamrában találtam még egy méretesebb hagymát, az ajándékba kapott fokhagymák közül is kiemeltem egyet, a fiókból elõkerült a szójaszósz, a hûtõbõl a zöldcitrom és a kiürülésre váró borosüveg, végül egyik polcról a kínai tojásos tészta, a másikról a chili, a harmadikról az olaj. Deszka, kés, serpenyõ, tál, fedõ, serpenyõ, fakanál, néha a villa a kézben. Minden olyan egyszerû volt, hogy így azért nem lehetett vége, így aztán persze elvágtam a hüvelykujjam, a hagymával megszakadt a munka, és bár jobbkezes vagyok, a sebtapaszt mégis egészen hihetetlenül amatõr módon sikerült ráragasztani a bal kezem kilyukadt ujjára. Dráma vége, kés és hagyma, aztán ment minden tovább, és elkészült a tésztás végeredmény.
Most már szinte tudják is a receptet, de azért leírom, már csak megszokásból is. Akkor fõzünk.
Tészta kínai kellel, mogyoróval
25 dkg kínai tojásos tészta
1 kis fej kínai kel
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mogyoró
1 zöldcitrom ...