Márványsüti
sponsored links
Az ilyesfajta sütik nálunk az együnk-minél-kevesebb-felvágottat-vacsorára kampány részeként születtek meg (NEM, NINCS nálunk meleg vacsora, meleg ebéd van hétköznap is annak, aki otthon eszik, aki meg nem eszik otthon, az nem otthon eszik meleg ebédet, milyenanyaazilyen), és természetesen hangos sikert arattak. Itthon a Népek azt tartják, csak vaj kell mellé, semmi más, és egy nagy bögre hideg tej. (Igazából a gyerekek szerint a márványhoz semmi köze, mert ez tulipánsüti...)
A négyszögletes formában nagyon jól megsülnek az egyensúly-tészták, amik a tojással azonos súlyú lisztet és cukrot tartalmaznak ( az angol oldalakon pound-cake néven futnak ), de ezt a változatot jobban szeretem, mert a vaj sokkal kevesebb benne, a cukornak sem kell a tojásokkal egyenlõ súlyúnak lennie; könnyû és nagyon jól eltalált arányú, ami nem csoda, mivel a Valrhona cég receptje. Ráadásul õk magyarázták el tényleg megvalósíthatóan azt is, hogyan lehet ilyen látványos márványozottságot elérni - a titka a tészta terítése és a picit eltérõ sûrûség. Most picit nagyobb (hosszabb) formában sütöttem meg, ezért nem olyan látványosan magas, cserében könnyebben és gyorsabban sül át.
Hozzávalók:
-a világos tésztához:
3 dkg vaj
12 dkg cukor ...