Márványsajtos, diós kiflik
sponsored links
Vasárnap a nagy bevásárlás után este már nem sok kedvem volt kenyeret vagy bármi más olyan kelt tésztát sütni, amivel sokat kellett volna foglalkozni. Jah, és egyébként is maradt még egy kis mascarponém. Gyorsan jött az ötlet, hogy egyszer még régen készítettem csigákat, ami elég gyorsan elkészült. De maradjunk a sós verziónál, mert a sok édességbõl már kicsit sok lesz és a karácsony sincs messze már. Nehogy megunjuk még mielõtt az édességgel tele asztaltól rosszul lennénk.
Tehát, így sültek ki ezek a gyors sós kiflik, amik egyébként nem csak reggelire, hanem akár egy finom bor mellé karácsony estére is tökéletes lehet. Kisebbekre is készíthetjük, de ilyenkor már érdemes krémesre turmixolni a márványsajtot, illetve a diót ledarálni, így szebben fel lehet majd tekerni. Nekem ehhez már nem volt energiám.
Márványsajtos, diós kiflik
Hozzávalók (16 db-hoz):
30 dkg teljes kiõrlésû liszt
15 dkg mascarpone
1 tojás
1 teáskanál só
1,5 dkg élesztõ
kb. 1,5 dl langyos tej ...