Márványos fehértorta maradékokból
sponsored links
A minapi fánksütés után 5 db tojásfehérje várta sorsát a hûtõben. És akadt még pár alapanyagból 1-1 kis mennyiség. Maradék dió, ráncosodó alma, a doboz alján kevés kakaó, és a többi. Ezekbõl készítettem egy gyors desszertet ebéd utánra.
Hozzávalók:
5 db tojásfehérje
3 evõkanál porcukor
1 evõkanál étkezési keményítõ (vagy pudingpor)
2 evõkanál holland kakaópor
fél szelet birsalmasajt
2 marék durvára tört dió
fél alma
A fehérjékbõl a porcukorral és a keményítõvel/pudingporral kemény habot verek. Beleforgatom a többi hozzávalót, a kakaót csak óvatosan, hogy márvány mintás legyen a hab.
A legkisebb, 18 cm átmérõjû tortaformámat kibélelem szilikonos sütõpapírral, és a formába kanalazom a habot. A tetejét kirakom héjastól felszeletelt almával.
Elõmelegített sütõben, 180 fokon 20 percig sütöm. Utána hagyom kicsit kihûlni, leveszem a forma gyûrûs részét, a torta aljáról lehúzom a sütõpapírt. Tálra teszem, és szeletelem.