Márványos brownie
sponsored links
Azt hiszem, megszületett az új kedvenc. Márványos, vagyis krémsajtos réteggel dúsított brownie, nagyon csokis, nem száraz, a krémsajtos réteg pedig olyan, mintha könnyû töltelék lenne benne. Töménynek persze tömény (mégiscsak amerikai süteményrõl van szó), ezért egy kis tepsivel elegendõ egy négytagú családnak. Emiatt viszont takarékos, és szinte fogyókúrás darab, mivel liszt csak 5 dkg kell bele (különösen ha eltekintünk a vajtól, csokoládétól, krémsajttól)
Gombhoz a kabátot: közel fél doboznyi maradék mascarpone felhasználásához kerestem receptet, elõször az interneten, aztán a saját könyveimben.
Nagy lelkesen vettem én valamikor egy ígéretesnek tûnõ könyvet, 500 Cookies, biscuits & bakes a címe, mondván, hogy majd végigsütöm az egész könyvet, mindig tele lesz a kekszes doboz kis családom nagy örömére. A család persze sok mindennek örülhetett azóta, speciel süteménynek ebbõl a könyvbõl nem. Eddig.
Hozzávalók:
115 gr keserû csokoládé (legalább 60-70 %-os)
115 gr sótlan vaj
100 gr cukor (ha lehet barna, nekem most csak fehér volt itthon)
2 tojás ...