Mártásmánia

2014-07-16

sponsored links


A mártásokat szinte mindenki szereti. Ha bármilyen tésztaféle kísérõiként kerülnek az asztalra, szinte garantált a siker, nem kell mast tennünk, mint jól összeválogatni a hozzávalókat. Az alábbiakban két olyan variáció kerül bemutatásra, melynek alapelemei más kontextusban már bizonyítottak, miért ne állhatnák meg helyüket egy ínycsiklandó mártásban is?


Tejfölös, mustáros gombamártás

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gomba, 1 fej hagyma, 0,5 dl olaj, 1 evõkanál mustár, 3 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál cukor, só, bors, 1 teáskanál csombor, oregano, bazsalikom fûszerkeverék, 30 dkg kagylótészta, kevés piros színû paprika a díszítéshez.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát és együtt sütjük, sóval, borssal fûszerezzük. Amikor a gomba megsült, a tejfölt és a mustárt samara kavarjuk a liszttel, kevés vizet adunk hozzá, majd a gombára töltjük, hozzáadjuk a zöld fûszereket és addig rotyogtatjuk mérsékelt lángon, amíg besûrûsödik. Megkóstoljuk, ha szükségesnek érezzük hozzáadjuk a cukrot is, amennyiben nem volt túl savanyú a mustár, akár el is maradhat a cukor.

A kagylótésztát lobogó sós vízben kifõzzük, leszûrjük, tányérra rendezzük, majd a mártással jól meglocsolva melegen, paprikával díszítve tálaljuk.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/07/mart...

sponsored links

Keres?s