Márton napi sült libacomb gyümölccsel és gesztenyével.
sponsored links
Márton napján egy finom mustáros ragulevest fõztem libamellbõl, ma pedig vasárnap lévén, finom húslevest, természetesen most libaaprólékból, és még libacombot sütöttem gyümölcsökkel és gesztenyével. Mivel még a mai napon mindenfelé tartottak a különbözõ Márton napi rendezvények, így gondolom nem szakítottunk mi sem a hagyományokkal, és lesz egész évben elegendõ ennivalónk. A libacombokat együtt sütöttem meg a birsalmával, aszalt szilvával, mazsolával, és a sütési idõ vége felé, mellékerült még az elõzõleg félpuhára fõzött gesztenye is. A combok gyönyörû szépek voltak, és szerencsére a sütés végére sem lettek kisebbek. (még csodálkoztam is, mert már jártam úgy, hogy szinte felére összeestek sütés közben) Más köretet nem is készítettem, mert a gesztenye és a gyümölcsök mellé, szerintem más nem is illett volna hozzá. Igaz a Márton napi libaságoknak ezzel vége, de azért libát bármikor süthetünk, és én ezt a receptet bátran merem ajánlani mindenkinek.
2 db libacomb
2-3 db birsalma
1 cs aszalt szilva
2-3 marék mazsola
50 dk gesztenye
só ...