Márton napi sült libacomb gyümölccsel és gesztenyével.

2011-11-13

sponsored links


Márton napján egy finom mustáros ragulevest fõztem libamellbõl, ma pedig vasárnap lévén, finom húslevest, természetesen most libaaprólékból, és  még libacombot sütöttem gyümölcsökkel és gesztenyével. Mivel még a mai napon mindenfelé tartottak a különbözõ Márton napi rendezvények, így gondolom nem szakítottunk mi sem a hagyományokkal, és lesz egész évben elegendõ ennivalónk. A libacombokat együtt sütöttem meg a birsalmával, aszalt szilvával, mazsolával, és a sütési idõ vége felé, mellékerült még az elõzõleg félpuhára fõzött gesztenye is.  A combok gyönyörû szépek voltak, és szerencsére a sütés végére sem lettek kisebbek. (még csodálkoztam is, mert már jártam úgy, hogy szinte felére összeestek sütés közben) Más köretet nem is készítettem, mert a gesztenye és a gyümölcsök mellé, szerintem más nem is illett volna hozzá. Igaz a Márton napi libaságoknak ezzel vége, de azért libát bármikor süthetünk, és én ezt a receptet bátran merem ajánlani mindenkinek.

2 db libacomb
2-3 db birsalma
1 cs aszalt szilva
2-3 marék mazsola
50 dk gesztenye
só ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/11/m...

sponsored links

Keres?s