Márton nap - új bor (füge)

2011-11-12

sponsored links


Jól eltûntem, de néha azért egyes blog kommentekben "látható" voltam. Kicsit pihentünk - a szokásos Bükfürdõ Danubius novemberi látogatásunkat ejtettük meg. Én mentem náthásan, jöttem aránylag egészségesen, Életempárja ment egészségesen és jött "halálos" betegen (hiába, férfiakat a nátha ágynak dönti). ...de a szálloda szokás szerint (ötödszörre is) remek volt, ki sem tettük a lábunkat 4 napig. Ha hiszitek, ha nem, még soha nem voltunk a bükfüdõi fürdõben, olyan szolgáltatásokat ad a szálló.
Visszatérve a mai napi blog témájára: mivel mindenki a Márton napi finom libaságokról ír, (nálunk ez holnap - vasárnap készül) ezért én most inkább az új borról szólnék. Életemben nem csináltam bort, szüreten már voltam, mint pl. most nemrég kedves barátainknál - remekül éreztük magunkat. Bort viszont még soha nem csináltam és az igazat megvallva most is csak "felesben".
Szóval, hogy az elején kezdjem, van egy füge fánk (szüleim kertjében), amivel eddig nem igazán tudtunk mit kezdeni. A gyümölcsét valahogy a család nem fogyasztja, ezért gondoltuk tavaly, hogy lekvárt fõzök belõle. Csúnya vége lett. Összeszedtük a fügét és összevagdaltam, annak rendje-módja szerint lekvárt fõztem belõle (ahogy az interneten talált receptekbõl kiokoskodtam). Már a vagdalás végére az egész kezem csupa vér lett, gyakorlatilag szinte a húsomig lemarta a bõrt a kezemrõl a füge nedve. Másnap utaztunk rokonokkal Mindenszentek alkalmából és õk adtak egy jó kis krémet, amivel aztán rendbe jött. Jártam bõr gyógyásznál is, de azt mondta, füge allergiáról nem tud. Így aztán az idei füge feldolgozástól már elõre bórsodzott a hátam. Édesanyámat ...

Folytats a blogon ... csokismalna.blogspot.com/2011/11/mart...

sponsored links

Keres?s