Márton nap, nincs liba és lámpás felvonulás nélkül

2011-11-16

sponsored links

Márton nap már elmúlt, a ludak száma is biztosan megcsappant, mert sokan félnek a babonától, hogy aki Márton napon libát nem eszik, az egész évben éhezik. :) Természetesen mi sem hagytuk ki a liba evést és a gyereknek szóló Márton napi felvonulást sem. Csak a beszámoló maradt el.

Ami az evést illeti, nem fõztem, hanem étteremben ettünk. Nagyon különleges Márton napi menüt ettünk a budakeszi Spájz étteremben igazán különleges és finom volt. Liba levest rendeltünk, ami nem klasszikus liba leves volt, hanem egy tejszínes zöldségleves, melyben egy libahúsból és libamájból készült gombócot tálaltak fel. Második fogásként pedig az elmaradhatatlan liba combot rendeltük, itt a köret volt a hagyományostól eltérõ, mert grillezett káposzta levélbe töltött ludas kását párosítottak a szaftos ropogós liba combhoz. Igazán pompás kis vacsora kerekedett ki belõle, mely félig kockára fagyva a felvonulás után, igazán jól esett.

Na és a felvonulás kelléke a lámpás, melyet természetesen házilag kell készíteni. Nem mertem mécsest tenni a lámpásba, mert tartottam tõle, hogy baleset lesz belõle, ismerve a gyermekem vérmérsékletét. Úgyhogy törtem eleget a fejemet, hogy ...


Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2011/11/16/mart...

sponsored links

Keres?s