Már Megy a Macaron

2011-12-28

sponsored links

 

Jó pár hónap telt el a legutolsó próbálkozásom óta. Ma megint úgy ébredtem, hogy macaront akarok sütni/enni. Szépet és finomat. Meg amúgy is... ahogy elnézem, a francia mandulalisztem mindjárt tönkremegy, ha nem használom fel hamarosan, ahhoz pedig túl húzós volt az ára, hogy ezt megengedhessem magunknak.

Nem az olasz fõzött habos módszert választottam, hanem a jóval egyszerûbbet: fehérje hab keményre ver, porcukros mandula belezuttyant, hellósziaszevasz. Na persze...! Mondjuk ezekkel a fázisokkal most sem gyûlt meg a bajom, annál inkább a habzsákból való kivarázsolással. Volt már olyan, hogy gyakorlatilag minden karizmomra szükség volt, hogy ki tudjam nyomni a cuccot a zsákból, szakadt a zsák a ragasztás mentén, folyt a matéria világba. Ma épp az ellenkezõje állt elõ: úgy folyt a matéria a világba, hogy kissé hígnak találtam az anyagot, ezért aztán szép nagy plecsnik kerültek a gyönyörû, új szilikonos sütõlapra. Most itt száradnak mellettem az asztalon, és baromi kíváncsi vagyok, ezúttal a sütés milyen meglepetéseket tartogat. 2011.11.21.

Eddig tartott a piszkozatban heverõ poszt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, volt több, sajnos sikertelen próbálkozás is, hogy Piszkével, a magyar macaronok koronázatlan királynõjével egyeztessünk egy idõpontot, amikor is Piszke beleveri a fejembe a macaron sütésének minden csínját-bínját. Ha jól emlékszem, harmadszorra sikerült összehoznunk a találkát a konyhámban, hiszen hazai terepen kellett indulnunk, ahhoz, hogy megtudjuk, mi a kudarcaim oka.

Hogy ne csigázzam a végsõkig az olvasókat, itt árulom el, hogy a massza állagában aka a keverésben volt eltérésem a perfekttõl, valamint a sütõmet kellett kitapasztalni, hogy nálam mi az a hõfok, amikor a kis rohadékok macaronok nem szoknyát, hanem talpat növesztenek. Jelentem, mindkét akadályt megugrottam/megugrottuk. Piszkével isteni jót beszélgettünk az alatt a kb. 3,5 óra alatt, amíg összehoztunk négy tepsi macaront, jókat nevettünk magunkon, amint a konyhakövön térdelve lessük, mikor jönnek elõ a talpak, hol süti túlságosan, hol kevésbé a sütõ a kis mocskokat korongokat.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/12/...

sponsored links

Keres?s