Mángoldszár krémleves

2011-10-14

sponsored links

A mángoldos rakott krumplihoz csak a sötétzöld leveleket használtam fel, itt voltak tehát még a fehér levélnyelek. Alapvetõen a szárzellerhez és a rebarbarához hasonlít a kinézete, az íze pedig a spenóthoz. Egy új zöldségféle pedig hogyan is végezhetné másképp a konyhámban - mint krémlevesként... Mivel eléggé körmömre égett az ebédkészítés, ezért nem sokat vacakoltam a levessel, durr bele minden és ha már spenótos az íz, akkor nálam szerecsendió a fûszere.

A kb 0.5 kg mángold levélnyeleteket feldaraboltam és egyszerûen megfõztem a levelek blansírozó vizében. Dobtam hozzá

1 kisebb fõtt krumplit, ami kimaradt a rakott krumpliból,

2 natúr kockasajtot ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/10/14/mang...

sponsored links

Keres?s