Mángoldos-tejszínes gnocchi
sponsored links
A mángold gyönyörû. Egy könnyelmû beveásárlási rohamnak köszönhetõen, mikor tavasszal a piacon a zöld levelû és neonsárga, vörös, és magenta erezetû, meg a lilalevelû, lila erezetû palántákat egy árusnál megláttam, tele van vele a kert. Nõnek õrült módjára, csak inni kérnek folyton, de a gyerekek kizárólag egzotikus külsejû dísznövényként hajlandóak tekinteni rá, így elég nehéz a családi étrendbe beilleszteni.
A spenóthoz hasonlítják az ízét, szerintem meg nem hasonlít rá egyáltalán, mert van egy édeskés, ánizsos, fûszeres beütése - ehetõ a vad színû szára is egyébként, amiben ez a jelleg még erõsebb.
Ez a gyors gnocchi nyugodtan készíthetõ friss spenóttal is, ha valaki nem tolta tele a kertjét rikító levelû mángoldokkal, mint én, fokhagyma - tejszín pont ugyanolyan jó hozzá, bacon meg kell minden zöldséges ételbe, amibõl férfiak esznek!
Hozzávalók:
5 dkg vaj
4 szelet bacon
egy csomag félkész gnocchi ...