Mángoldos rizottó az 51. VKF!-re
sponsored links
Már megint a megunhatatlan mángold... Nem kellett sokat gondolkodnom, mit készítek az 51. VKF!-re, amelynek témájául Nyárikonyha a levélzöldségeket, zöldfûszereket választotta ki - a mángold még mindig gyönyõrûen terem a veteményesben, jobb alapanyagot nem is akarhatnék a témához. Tulajdonképpen hamis rizottó, hiszen a rizst külön fõztem meg, de mióta láttam a TV paprikán egy cuki kövér idõs olasz szakácsot (sajnos a neve nem ugrik be), aki szintén így készít rizottót, és esküszik rá, hogy így is ugyanolyan jó, már nincs lelkiismeret-furdalásom emiatt:)
Hozzóvalók: egy nagy csokor színes mángold, 10 deka rizs (nálam vadrizses színes rizskeverék), 2 gerezd fokhagyma, vaj, extra szûz olívaolaj, só, bors, szerecsendió, a tálaláshoz kemény ...