Mángoldos rakott krumpli
sponsored links
Fõzzünk abból, ami van itthon! És mi volt itthon? Elsózott sült kolbász az x. szomszédból és mángold egy kedves ismerõstõl. A kolbász önmagában sajnos szinte ehetetlenül sós volt, ha nem akartam kidobni, akkor ki kellett találnom valamit. Arra gondoltam, ha összerakom még ezzel-azzal, amiket nem, vagy alig sózok meg, akkor talán mûködhet a dolog. Így jött a képbe a krumpli elsõkörben, aztán a mángold, ha már épp kéznél volt. Soha nem fõztem még mángoldot és azt hiszem, látni is csak képen láttam eddig. Igazán szép növény egyébként!
Alapvetõen a spenóthoz hasonlít az íze, de persze azért nem pont ugyanaz. Ezt például megette a férjem, pedig a spenótot nem szokta, míg a gyerekek húzták egy kicsit a szájukat, pedig õk meg szeretik. A lényeg az, hogy a mángoldos rakott krumpli jól sikerült és persze ez is másnap serpenyõben melegítve az igazi, mint a normál rakott krumpli. Legalábbis szerintem :)
A mángoldleveleket (kb 35 dkg lett) elõször szétválasztottam a sötétzöld levelekre és a fehér levélnyelekre. A leveleket forró vízben pár percig blansíroztam, majd hideg vízzel lehûtöttem, aztán lecsepegtettem. Közben héjában megfõztem ...