Mángoldos krumpli kecskesajttal

2012-08-12

sponsored links


Az utóbbi hetekben ez lett a kedvenc ételünk. A mángold tényleg szuper növény, nem lehet eleget ültetni belõle. Folyamatosan szedhetjük nagy, erõteljes leveleit, nem magzik fel, mint a spenót (második évben már igen, de elõtte már kora tavasszal kihajt, és még a felmagzás elõtt párszor megebédelhetünk belõle), és rengetegféleképpen elkészíthetjük. Idáig gyakrabban ettük tésztával, de mióta ezt a krumplis-kecskesajtos verziót kikísérleteztem, háttérbe szorult a tésztás változat. Szerencsére egész nyáron lehetõségem van termelõi piacon venni a jobbnál jobb sajtokat (Nagymaroson és Tahiban, és a hírek szerint hamarosan már Visegrádon is:)), valamilyen erõteljesebb ízõ, érettebb kecskesajtot szoktam beletenni, de érett, karakteres tehén- (vagy persze juh-) sajttal is szuper. A szeletelt, csomagolt bolti sajtokat viszont teljesen mûanyagízûnek érzem, mióta rákaptam a termelõi sajtokra. Ezeknek az ízén, illatán, állagán érzõdik, hogy egy állat tejébõl készültek, erdetük, történetük van, a nagyüzemi társaikkal ellentétben. Szóval, aki teheti, termelõi sajttal dobja fel, de persze az igazán jó minõségû bolti sajtok is megteszik (mondjuk cheesland trappistával nem érdemes próbálkozni:))

Hozzávalók (4 fõre):
6 nagyobb krumpli, egy nagy csokor mángold, 2 dl tejszín, 10 dkg érett kecskesajt, só, bors, szerecsendió, extra ...

Folytats a blogon ... naspolyakonyha.blogspot.com/2012/08/m...

sponsored links

Keres?s