Mángoldos-kecskesajtos calzone
sponsored links
Nagyon elburjánzott a kertem egyik sarkában a mangold (én mángoldnak szeretem írni és ejteni is, de a helyesírás-ellenõrzõ folyton kijavít, és már nem küzdök ellene) már több mint egy méteresre felmagzott és mellette lapulevél nagyságú levelek terpeszkednek, ezért elhatároztam hogy pár napig ezt a zöldséget nyomom a konyhában. A mangold köretnek, salátába, párolva és nyersen is finom, gyakran használom, a blogon is több recept van belõle. Mióta pár éve bevettem egy kis elkerített sarkot, nálam szinte egész évben van, nagyon igénytelen, sokat kibír, én még télen is szedtem belõle a félméteres hó alól.
Elõször egy jóféle mangoldos-túrós tésztát fõztem a hét elején, finom garabonciás túróból és makaróni tésztával, a tetején ropogósra pirított szalonnával, de gondoltam most egy calzonét sütök, úgy is olyan régen készítettem már, mert mostanában kerülöm a kenyérféléket. A gondolatot ...