Mángoldos-gesztenyés krémleves
sponsored links
Nagyon szeretem a krémleveseket - gyorsan, egyszerûen el lehet készíteni és finomak is. Ez most extrazöld, egészséges verzió :). Mángold helyett használhatunk spenótot. A gesztenye, pedig betölti a "sûrítõanyag" funkciót is.
Hozzávalók 2-3 fõre
15 dkg mángold levél
10 dkg natúr gesztenye
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
0,7 dl olaj
zöldségalaplé (vagy víz)
2 dl tej
1 kis doboz tejföl
1 evõkanál tokaji borecet
ízlés szerint só és bors
15 dkg mángold levél
10 dkg natúr gesztenye
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
0,7 dl olaj
zöldségalaplé (vagy víz)
2 dl tej
1 kis doboz tejföl
1 evõkanál tokaji borecet
ízlés szerint só és bors
A hagymát és a fokhagymát elõkészítjük, felszeleteljük és...