Mángoldos csirkés lepény

2011-09-19

sponsored links



Többször írtam már itt a blogon is, hogy mennyire szeretem a friss leveles tésztát, mert remekül benyeli a maradékokat és általában ezekbõl keletkeznek a legfinomabb, leggyorsabb és legolcsóbb ebédek is.
Még augusztusban sütöttem ezt a lepényt; a Bosnyák téri piacon jártamban-keltemben, mikor megláttam, ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy megvegyek egy csokor mángoldot (250 Ft), bár akkor még nem tudtam mit fogok belõle készíteni. Még sosem kóstoltuk egyébként, úgyhogy ez az étel is csatlakozott azon ételek sorába, amit azért készítünk, hogy "együnk valami olyat, amit még sosem kóstoltunk". Aztán egy sietõs hétköznapon csak úgy adta magát a dolog: a mángold megy a leveles tészta tetejére feltétnek! Hogy laktató ebéd lehessen belõle, nem hiányozhatott róla a hús, ami épp csirkemell volt, illetve néztem hozzá a hûtõbõl felhasználható zöldséget: ez lett a paradicsom. Viszont elfelejtettem, hogy volt itthon sajt, úgyhogy azt nem raktam rá :)

Hozzávalók (4 személyre) ...

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2011/09/mangold...

sponsored links

Keres?s