Mángoldos baconos tészta

2014-03-24

sponsored links

Nálunk nem kapható és nem ismert a medvehagyma, pedig én szivesen fogyasztanám, így folyton kimaradok a hagymás finomságokból, amikbõl akadnak szép számmal jobbnál jobb receptek a világhálón. Felkínálom hát ezt a tésztát, mert biztos vagyok benne, hogy ebben is kiváló lehet a friss zöld levelû hagyma, amit mi mángolddal helyettesítettük. Ráadásul azon elõnyt is élvezzük, hogy párom a különbözõ cégektõl mindig kap termékmintát, pl tésztákat is, hogy meggyõzzék, érdemes õket választani a szezonra, így egy nagyon finom és különleges formájú tésztát habzsoltunk ma be. Megtudtam, hogy a tengerparti vendégeknek is lehetõségük lesz ehhez a finomsághoz, pontosan ebben a formában. Örülök, hogy inspiráltam a párom!




Hozzávalók:
200 g tészta
100 g mángold levél apróra vágva
100 g kockára vágott baconszalonna
só, bors, reszelt parmezán
kevés olivaolaj
kevés vaj

A vizet feltesszük a tésztának fõni, sózzuk  (1 liter vízhez 10 g só szükséges)
Ha felfõtt, beleöntjük a tésztát, illetve a mángoldlevelek összevágott fehér szárát.
Egy serpenyõben kevés olajat forrósítunk, beledobjuk a bacont, megpirítjuk, majd hozzáádjuk a mángoldlevelek összevágott zöld részét, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk megfonnyadni, ami pont az az idõ, ami alatt megfõ a tészta. Ekkor a tésztát lyukas kanállal a "szósz"-hoz szedjük, összeforgatjuk a két összetevõt, kevés vajjal krémessé keverjük, és friss parmezánnal megszórva tálaljuk.




Amit nem értek, az az, hogy hogyan tud egy egyszerû tésztaétel ekkora örömet és gyönyört szerezni egy földi halandónak!
Sok sikert hozzá!

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/03/mang...

sponsored links

Keres?s