Mángold mozzarellás-zöldfûszeres puliszkával
sponsored links
Szépen nõnek a kertben a mángoldok, ha minden jól alakul (pl. nem eszik le a vaddisznók, mint tavaly jópár alkalommal...), heti 1-2 mángoldos ebéd biztosan lesz idén nyáron. Tavaly csak sima, zöld szárû mángoldot ültettem, idén szerencsére sikerült színes fajtákat is szereznem a neten. Rengeteget ültettem, nem tudok betelni sem az ízével, sem a látványával. Most szedtem elõször a színesekbõl, és a lehetõ legegyszerûbb módon készítettem el: olívaolajon párolva, citrommal, sóval, borssal. Köretként az elõzõ napról maradt puliszkát turbóztam fel kicsit, nagyon jól passzoltak egymáshoz, remek vega ebéd lett belõle (a család férfitagjai pörköltet ettek puliszkával, vega nõvérem és én ettük ezt a szép színes lányos ebédet:)). Isteni finom, szerintem sokkal jobb a spenótnál, termeszteni is könnyebb, nem magzik fel, tavasztól õszig folyamatosan szedhetõ, és nem utolsó sorban gyönyörû!
Hozzávalók (2 adaghoz): egy köteg mándold, extra szûz olívaolaj, só, bors, fél citrom leve
A puliszkához: egy tányérnyi natúr puliszka/polenta (én már kész, elõzõ nap fõzött puliszkából készítettem, egyébként úgy 20 deka kukoricadarát fõzzünk meg forró vízben), egy csomag ...