Mángold fõzelék
sponsored links
Az alsó képen az elõtérben rebarbara, de a fehér cserépben és a ládában mángold látható!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A kertbõl szedtem a mángoldot, de boltban az általam készített mennyiség kb. 25 dkg lehetett, pontosabban 16 nagy levél.
- A leveleket mossuk meg alaposan és tegyük a szárától szabadítsuk meg, még a keményebb, a levélen középen átívelõ erezettõl is.
- 3 dl vízben fonnyasszuk meg a leveleket, majd húzzuk le a tûzrõl, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, daraboljunk a levelekhez 3-5 gereszd fokhagymát és tegyünk a vízbe 3 ek. kókusztejport (1-2 dl Cocomast, ketogénezõk LCHF diétában akár tejszínt), majd turmixoljuk össze az edényben lévõ fûszeres párolt leveleket. Amikor ez a turmixolás kész, akkor tegyünk a fõzelékalaphoz 3 ek. bambuszrostot és alaposan keverjük ki ezzel is az ételt.
- Gyakorlatilag a mángold íze és elkészítése a spenótéra hasonlít.
- Pörkölt alapon készült darált hússal tálaltam, mint ahogy a képen látható, és a tányérban lévõ mennyiség duplája készült el a felhasznált levelekbõl.