Mályvacukros pattogtatott kukorica - Fulgi din floricele de porumb
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze pattogtatott kukorica, 2 evõkanál vaj, 2 csésze mályvacukor, színes drazsék, szórócukor.
Elkészítése: A vajat egy kisebb edénybe tesszük, mikor olvadni kezd hozzáadjuk a mályvacukrot és folytonos kavarás mellett folyékony, nyúlós masszává olvasztjuk. A pattogtatott kukoricát egy szilikonlapra(vagy fóliával bevont vágódeszkára) tesszük, rácsurgatjuk a mályvacukros massza felét, egy villával kissé összekavarjuk, majd a maradékot is ráöntjük. Rászórjuk a drazsékat meg a szórócukrokatt és kis tálkákban szétosztjuk. Vizes kézzel golyókat is formázhatunk, de vigyázzunk, mert nagyon ragad. Lehetõleg azonnal fogyasszuk, mert a pattogtatott kukorica meglágyul.
Fulgi din floricele de porumb
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 cãni floricele de porumb, 2 linguri unt, 2 cãni bezele moi(marshmallow), drajeuri colorate.
Prepararea: Untul se pune într-un vas nu prea mare, când începe sã se topeascã, se adaugã bezelele ?i amestecând încontinuu se tope?te pânã se ob?ine o compozi?ie lipicioasã. Floricelele se întind pe o plan?etã, preferabil din silicon, se toarnã jumãtate din cantitatea de compozi?ie, se amestecã pu?in cu o furculi?ã ?i se toarnã ?i restul de compozi?ie. Se presarã drajeurile ?i se pun în boluri. Cu mâna umezitã se pot face ?i bulgãra?i mici. Se serve?te imediat, pentru cã în timp floricelele se înmoaie.
Sugestie: Pentru a evita murdãrirea plan?etei, compozi?ia lipicioasã se poate turna ?i direct în boluri peste floricele.