Málnás-vaníliás csigák

2011-10-24

sponsored links


Végre itt a szezonja az édes kelt tésztáknak. Comfort food ide, sûrû zöldséglevesek és pörköltek, raguk, egytálételek oda, azért édességgel a legjobb átvészelni a hideg, esõs napokat. És mivel a hétvégén még rántott hús is volt ( a Kisebbségnek), elmaradtak a szemrehányó pillantások az ebédlõasztal felett, ilyenkor mindig Nagyon Jó vagyok. Egyik olvasóm juttatta eszembe ezt a fajta kicsit szokatlan  kelt tésztát, és mivel annyira semmi munka nincs vele, és hihetetlen könnyû tésztát ad, párszor elõveszem majd idén, és kipróbálom nemcsak csiga formában is. És mivel a múlt hétvégén a kiskorúak beájultak holmi darbo málnalekvártól, gondoltam itt az ideje megmutatni, hogy ilyen van nekünk otthon is, sõt, ilyenebb, sk. És tényleg. A vaníliaszósz nem rontotta el, persze rögtön az következett belõle hogy, demikorleszaranygaluskaanya...
A kávés-juharszirupos csiga és a narancsos-fahéjas  csiga erõs versenyben szerintem második  és harmadik.

Hozzávalók: (ebbõl a mennyiségbõl tele lett:1 db 20 cm-es kerek forma, 1 db 32x24 cm-es tepsi, 1 db 27x21 cm-es tepsi....rengeteg)

50 dkg + 12,5 dkg dkg liszt
10-12 dkg vaj
10 dkg cukor
0,5 liter tej
2,5 dkg élesztõ vagy 1 cs( 50 dkg liszthez való) szárított élesztõ ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/10/malnas-va...

sponsored links

Keres?s