Málnás túrótorta
sponsored links
Mostanában mindig különféle csokitorták készülnek nálunk :P -, ezért a változatosság kedvéért most szerettem volna valami könnyedebbet, frisset, gyümölcsöset! :D
A recept:
- 1 dkg vaj - a forma kivajazásához
- 6 tojás - fehérje kemény habbá verve
- 3 ek méz
- 5 ek tönkölybúza liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1/2 kg (fagyasztott) málna - összepürésítve
- 1 kg túró
- 3 dl tejföl
- 3 ek méz
- 5 dkg étcsoki - díszítésnek
A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, a sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A tojássárgáját kihabosítjuk a mézzel, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, végül apránként beleforgatjuk a lisztet és a kakaót, vigyázva, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
Beleöntjük a tortaformába, és elõmelegített sütõben 40 percig sütjük, majd tûpróbával ellenõrizzük.
Amíg a torta hûl, elkészítjük a krémeket.
A málnát pürésítjük, a túrót pedig összekeverjük a tejföllel és a mézzel. (Ha a málnát túl savanyúnak találjuk, tehetünk hozzá egy evõkanál mézet.)
A túró kisebbik harmadát keverjük össze néhány evõkanál málnapürével, hogy szép rózsaszínû legyen -, ezzel fogjuk bevonni. ;)
A tortalapot háromba vágjuk, megkenjük a maradék málnaszósz felével, majd ráhalmozzuk a túró felét. Rátesszük a második lapot, amit szintén megkenünk málnával majd túróval. Végül a harmadik lapot rátéve bevonjuk a tortát a rózsaszín túróval, és olvasztott csokival díszítjük.