Málnás-túrós nyers torta
sponsored links
Gluténmentes és nem túl édes, röviden ennyiben összefoglalható ez a kísérleti példány. A banántól egy kissé puha lett az alja, nem vágható szépen. Ezért ezekkel az összetevõkkel akár pohárkrémnek is el tudom képzelni. Másik megoldás az lehet, hogy banán nélkül, több dióból és aszalványból csinálunk hozzá alapot.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg darált dió
5 dkg aranymazsola
5 dkg aszalt szilva
1 banán
1 evõkanál vaníliás cukor
csipet só
Krémhez:
25 dkg túró
200 gr habtejszín
1 evõkanál vaníliás cukor
3 marék málna
Az aszalt sárgabarackot és a mazsolát késes aprítóban összemixeljük a dióval, cukorral, banánnal és csipet sóval. Sajna megadta magát az aprítóm, de kávédarálóban, vagy esetleg elõtte kisebb darabokra vágva botmixerrel is összezúzva is megfelelõ állagot érhetünk el. Ezt a masszát beleegyengetjük egy tortaformába. Amíg a krémet elkészítettem, a formát betettem a mélyhûtõbe.
A tejszínt felvertem egy evõkanál vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzákevertem az elõre kicsit összetört túrót. A tésztára tettem még a nyáron eltett málnából, erre rákentem a krémet, majd a tetejét is díszítettem málnával.