Málnás-túró alagút Blogkostoló 33

2017-05-26

sponsored links

Már attól tartottam, hogy ez a forduló nem is lesz. Olyan sokáig nem volt házigazdája, hogy félõ volt már nem lesz. De szerencsére Márti a Hogymegtudjuk nézni blog írója magára vállalta e nemes feladatot. Ezúton is köszönöm szépen! Szóval, a játék szabály a régi. Egy kisorsolt blogból legalább egy, de lehet több ételt is el kell készíteni, lehetõleg a leg minimálisabb változtatásokkal. Nekem most a szerencse, vagyis inkább a srácoknak, ( mert a blog egy sütis blog, és ugye én jó ideje nem eszem cukros dolgokat. De megkostoltam tudjam mit csináltam ?) Tasy Cookies blogot szánta.
Sokáig nézelõdtem, és egy pár sütit ki is választottam, amire azt gondoltam, hogy átalakítom úgy, hogy ehessem. De aztán úgy döntöttem a fiúknak kedvezek, és nekik csináltam meg. Osztatlan sikert aratva vele ?
Pici változtatást csináltam csak, miszerint a piskótába víz helyett olajat tettem, és a málna szemeket nem kevertem a krémbe, hanem a krémre pakoltam, és tekertem fel. Így szépen egészben maradtak a szemek.

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 5 dkg étkezési keményítõ
  • késhegynyi sütõpor
  • 4 ek olaj
Krémhez:
  •  25 dkg málna
  •  50 dkg tehéntúró (Nálam német krémes)
  •  25 dkg mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár  habtejszín ( 200 ml )
Elkészítés:

A tojásokat szét választottam. A sárgájához hozzá adtam a kétféle cukrot, és az olajat. Habosra kevertem.... majd a lisztet, a keményítõvel, és a sütõ porral összekevertem.A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Felváltva a lisztet, a habbal, a sárgájás masszához kevertem, vigyázva, hogy lehetõleg a habot ne nagyon törjem, viszont csomó mentes legyen a végeredmény. Egy sütõpapírral bélelt gáztepsire simítottam, és 180 fokra elõmelegített sütõben 12 perc alatt megsütöttem. Amikor elkészült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítottam, a papírt lehúztam, és szorosan feltekertem. Így hagytam hûlni. Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy késõbb amikor a töltelékkel tekerjük a tészta törjön.
Elkészítettem a krémet. A túrót mascarpónét, 2 féle cukrot krémesre kevertem. A tejszínbõl a fixáló hozzáadásával kemény habot vertem, és lazán a túrós krémmel összeforgattam.
Kiterítettem a tésztát, megkentem a krémmel, megpakoltam a gyümölccsel, és feltekertem. Legalább egy óra hosszat hagyjuk a hûtõbe, hogy a krém megtudjon dermedni. Porcukorral tálaláskor hinthetjük esetleg a kimaradt kréppem, és málna szemekkel díszíthetjük.

                      
                     
                    
                       

                    
                      
                      

                       
                      
                      
                      
                       

Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2017/05/ma...

sponsored links

Keres?s