Málnás tiramisu

2017-08-22

sponsored links




Sajnos már vége van a málna szezonnak,de azért még a nagy áruházakban elvétve lehet kapni.
A recept elkészíhetõ fagyasztott málnából is,ilyenkor engedjük ki szobahõmérsékleten és jól csepegtessük le mielõtt a süteménybe raknánk! Bármilyen málnából készítjük a síker garantált!

Hozzávalók a krémhez:
6 lap fehér zselatin
40 dkg málna
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
75 ml málnalé, vagy szörp
7,5 dkg porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
50 ml citromlé
20 dkg tejszín

Továbbá: 25 dkg babapiskóta
50 ml málnalé
2 evõkanál málnalikõr
3 evõkanál málnalekvár
20x 24 cm-es hosszúkás kapcsos tortaforma,vagy egy kenyérsütõ doboz forma.

Elkészítése:

 A zselatint a csomagolás utasításai szerint áztassuk hideg vízbe.
A málnát mossuk meg és óvatosan szárítsuk meg.
A mascarponét tegyük egy tálba,és alaposan keverjük össze a tejföllel,a málnalével,a porcukorral,a citromhéjjal és a citromlével.

A zselatint enyhén nyomkodjuk ki,és oldjuk fel.
Elõször egy kevés macscarponemasszával keverjük össze,majd adjuk az egész masszához.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele.
A málna kétharmadát óvatosan keverjük hozzá.

Egy hosszúkás csatos tortaformát vagy egy folpackkal kibélelt nagyobb kenyérsütõ formát vegyünk elõ. Az aljára tegyük a babapiskótát a cukros felével felfelé,locsoljuk meg a málnalé felével és egy evõkanál likõrrel. Kenjük rá a krém felét. Helyezzünk rá ismét babapiskótát, majd locsoljuk rá a maradék málnalét és likõrt. Végül a megmaradt krémet simítsuk rá,és egy éjszakára tegyük a hûtõbe.

Másnap,borítsuk ki egy hosszúkás tányérra.
A piskótás felületének kell felül lennie.
Kenjük le a tetejét a málnalekvárral és díszítsük a maradék málnaszemekkel.













A receptem, megjelent 2017. Küldd el a recepted augusztusi számában.





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/08/malnas-...

sponsored links

Keres?s