Málnás sütemény olívaolajjal (Sauerrahm-Olivenöl-Kuchen)

2012-01-16

sponsored links


Ennek a kalácsszerû süteménynek a receptjét a Das süsse Finale címû magazinból hoztam. Amikor megláttam a fotóját, már akkor eldöntöttem, hogy el fogom készíteni. Amikor meséltem egyik ismerõsömnek, hogy mit fogok készíteni, kicsit megdöbbent. Kalácsba olívaolaj? Igen! Mûködik! Egyáltalán nem az olívaolaj fog dominálni, hiszen egy gyümölcsös, lágy extra szûz olajat adunk a tésztához. Például egy hojiblanca típust Spanyolországból, vagy egy kalamata olívaolajat Görögországból. Egy végtelenül egyszerû kevert tészta, és azok az illatok pedig, amik a sütõ felõl jönnek, na azok valami mennyeiek.
Friss málna hiányában fagyasztottat használtam. Ért is némi meglepetés, mikor a süteményt felvágtam. Igaz, hogy ugyanúgy nézett ki, mint a képen, de a málna bizony a sütéstõl kifakult. Szerencsére az ízén ez mitsem változtatott. Kíváncsi vagyok friss málnával milyen lesz. Vagy lehet, hogy liofilizált málnát használtak?

Hozzávalók:
3 tojássárgája
80 ml olívaolaj
3 evõkanál tejföl
1 narancs leve és héja
1 citrom héja
150 g+70 g cukor
3 tojásfehérje
csipet só
200 g liszt
1 teáskanál sütõpor ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s