Málnás-ribizlis habos süti
sponsored links
Tegnap óta egy teljes tepsivel elfogyott (90, na jó, csak 80%-át én ettem meg). A többit elkóstoltattam. A recept szomszédasszonyom, Noémi kedvéért (nézzétek meg tökéletes tortáit!) kerül feltöltésre ilyen rekord gyorsasággal. Szerintem még ma elkészíti - ahogy ismerem.
A recept saját ihletésû, de ennek ellenére tökéletes lett - több visszajelzés (100%-os) átlagából számolva.
Málnás-ribizlis süti |
- 6 tojás
- 6 evõkanál víz
- 25 dkg cukor
- 4-5 evõkanál jó minõségû kakaópor, annyi liszttel kiegészítve, hogy összesen 25 dkg legyen
- 0,5 sütõpor
Fentiekbõl hagyományos módon piskótát készítünk.
Vagy:
Én "nemhagyományos" módon készítem a piskótáimat. Vagyis elõször felverem a tojások fehérjét a cukorral, egyesével hozzákeverem a vizet és a tojások sárgáját, még együtt is verem pár percig, hogy ne legyen túl híg, és a végén hozzávegyítem a sütõporos-kakaóporos lisztet. Ezzel már ne keverjük sokáig, mert akkor lesz "szalonnás" a piskótánk; vagyis megmaradjon a habos állaga!
Krém:
- 250 ml (növényi) tejszín habbá verve, ehhez (robotgéppel) hozzákeverve
- 100 g krémsajt (Mascarpone-jellegû)
- 100 g tejföl (20%-os)
- 100 g ribizli
- 150 g málna
Nem kell pürésíteni a gyümölcsöt elõtte, a robotgéppel is elegendõ.
Rákenjük a kihûlt piskótára, tetejét megszórjuk
- 100 g ribizlivel
- 200 g málnával
Tetejére tortazselét teszünk, és jól behûtjük.
Megjegyzés: a krém hozzávalóit és a gyümölcsöt is "szemre" mértem, nem kell ragaszkodni az arányaimhoz.
Ez egy közepes méretû tepsibe elegendõ mennyiség.