Málnás ribizlidzsem vörösborral
sponsored links
Sajnos végetért szabádságom elsõ rövid etapja... A következõ majd júliusban esedékes. Ezt a pár napot a tanyán töltöttük és én rögtön áldozni akartam befõzõs szenvedélyemnek ezzel a dzsemmel. Mivel azonban még csak most kezdõdik a málna- és ribizli-szezon, kissé körülményes volt a ribizli beszerzése. De ha én valamit egyszer a fejembe veszek...:) A faluban nem kaptam ribizlit, csak málnát. A zuramnak fel kellett egy napot jönnie Budapestre és a lelkére kötöttem, hogy hozzon 1 kg ribizlit. Az út mellett nagyon sok árus van, méltán gondolhattam, hogy valahol talál. Hát, nem volt ennyire egyszerû. Szegény megállt szinte mindenütt, de ribizli sehol. Aztán amikor beért Budapest határára, egy nagy hipermarketbe bement, ahol nagyon elõzékenyen a kiszolgáló (vagy árufeltöltõ?) bement a raktárba és hozott ki friss ribizlit neki. Hát, mégis megszültem ezt a nagyon finom dzsemet!:) A másik számomra értékes részlete a dzsemnek, az a cimkéje. A fiam kedvese készítette nekem és ezért külön becsben van nálam. Azt hiszem, én képtelen lennék ilyen szépséges cimkék megalkotására. Mondtam is neki, hogy még nagyon sok gyümölcs van ám nyáron!:)
Ja, és a recept:Hozzávalók: 6 dl ribizlilé ( kb. 1 kg ribizlibõl kinyerve), 25 dkg málna, 1 dl száraz ...