Málnás polentatorta
sponsored links
A receptet Dolce Vita oldalán találtam, nagyon tetszett. És pontosan olyan, ahogy az Wrábel Kriszta leírta, szaftos, de közben roppanós a polentától. Amit nem kell szépíteni, kukoricadara. Anyukámnak teljesen más emlékeket juttat eszébe gyerekkorából, mivel gyakori étel volt náluk...:-(
De ma már szinte egzotikumként kezeljük ezt az egyszerû hozzávalót.
Summa summárum, a torta gyors és nagyon finom!
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
200 g málna, 200 g puha vaj, 180 g cukor, 170 g kukoricadara, 50 g finomliszt, 4 egész tojás, 1 citrom héja, fél tk. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor
Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a darát, a lisztet, a citromhéjat és a ...