Málnás pohárkrém
sponsored links
Nyáron desszertnek a legjobb választás egy pohárkrém (de csak a fagyi után!), amit tele lehet dobálni friss gyümölcsökkel, és még a sütõt sem kell bekapcsolni hozzá. Egyszerû, gyors, és senki sem tud ellenállni neki, nem csak az íze, a látványa is csábító. Egy málnás változatot néztem ki magamnak, és a végeredmény isteni lett, ajánlom mindenki figyelmébe!
Hozzávalók:
- A málnaöntethez:
300 g málna + díszítéshez
2 ek. kristálycukor
1 tk. kukoricakeményítõ
60 ml víz
1 tk. frissen facsart citrom leve
- A krémhez:
225 g mascarpone
165 g porcukor
165 ml habtejszín
1/2 tk. kukoricaszirup
1/2 tk. vanília kivonat
- A morzsához:
150 g zabkeksz
1,5 ek. barnacukor
2 ek. sós, olvasztott vaj
1 csipet õrölt fahéj
Elkészítés:
A málnaöntettel kezdem: egy kisebb lábasba kimérem a vizet, elkeverem benne a kukoricakeményítõt és a cukrot, hozzáadom a málnát és a citromlevet is. Közepes lángon, gyakran kevergetve kb. 5 percig rotyogtatom. Amikor már besûrûsödött, a tûzrõl levéve egy zárható mûanyag dobozba szûröm és átpasszírozom, hogy a magoktól megszabaduljak. Az elkészült málna öntetet hûtõbe teszem.
Elkészítem a krémet. A tejszínhabot habverõvel felverem, hozzáadom a kukoricaszirupot is.
Egy másik tálban a mascarponét a porcukorral és a vaníliával kb. 3 percig verem, majd beleforgatom a tejszínhabot is, és jól elkeverem a krémet. Egy zárható dobozba kanalazom, hûtõbe teszem, és legalább 2 órán keresztül pihentetem.
A morzsához a kekszet összetöröm, hozzákeverem a cukrot és a fahéjat, majd egy villával beledolgozom az olvasztott vajat is. Tálalásig ezt is hûtõszekrénybe teszem.
A pohárkrémet közvetlenül tálalás elõtt érdemes összeállítani, legegyszerûbben egy habzsák segítségével lehet a krémet és a málna öntetet a pohárba adagolni.
Friss málnával megszórva tálalom.