Málnás-pisztáciás tejberizs
sponsored links
A málna-pisztácia kombinációt nem lehet megunni :-) A Sonnentor üzletbõl hoztam egy receptkártyát, sima tejberizs - lett volna, de belekerült egy csavar ;-) A folyadék fele tej, fele gyümölcstea! Kivételesen nem növényi tejet használtam. Szürkés színû lesz, ne lepõdj meg! Az eredeti recept málnaszörpöt is ír a tálaláshoz, én ezt kihagytam, de próbáld ki bátran. A recept Sonnentor teával dolgozik, amik enyhébb ízûek, ebbõl két filter kell. Nekem másmilyen volt kéznél, elég erõteljes, csak egyet fõztem le.
Hozzávalók:
- 1 gyümölcsteafilter (vagy 2)
- 1 bögre tej (bio bocitej <3)
- 1 bögre víz
- 140 g tejberizsnek való rizs (sima rizzsel is készítheted!)
- 50 g nyírfacukor
- csipet himalája só
- pici õrölt vanília
- 150 g fagyasztott málna
- 2 ek. pisztácia
Elkészítés:
- Ha fagyasztott málnát használunk, vegyük ki a fagyasztóból.
- A bögre vizet feltesszük fõni, ha forr, beleáztatjuk a teafiltert. Ha kész, kihalásszuk.
- Hozzáöntjük a tejet, a csipet sóval, a vaníliával és a nyírfacukorral felforraljuk.
- Beleöntjük a tejberizst és 20-30 percig fõzzük, amíg megpuhul.
- Mikor majdnem kész, belekeverjük a málnát.
- A pisztáciát apró darabokra vágjuk és tálaláskor a tejberizsre szórjuk.
Jó étvágyat!