Málnás pavlova torta
sponsored links
Véééégre é is megcsináltam a híres pavlova tortát! Már amióta elõször megláttam, azóta készülök rá, és az nem most volt, hanem évekkel ezelõtt... De sosem mertem belevágni, mindig olyan bonyolultnak tûnt, féltem, hogy elrontom , nem lesz olyan, mint amilyennek lennie kell.
A másik ok az volt, hogy nem szeretem a habcsókot és a hasonló száraz, cukros édességeket.
Na, hát kár volt ennyi ideig várni, mert egyrészt nem bonyolult, hanem egyszerû. Másrészt semmi, de semmi köze nincs a száraz habcsókhoz!
A külsõ , vékony, száraz kéreg alatt finom krémes a belseje... ehhez jön a tejszín, és a gyümölcs... Egyszerû, és mégis tökéletes! Vagy épp ezért... általában a legegyszerûbb dolgok a legfinomabbak. :))
A nevét egy orosz balerináról , Anna Pavlováról kapta. Róla sok mindent olvashat bárki, akit érdekel. Csak nem itt, mert itt most a recept jön. :)
Még annyit, hogy ez most tulajdonképpen egy mini-pavlova. Ugyanis csak 2 tojásfehérjébõl csináltam, gondoltam, hogy kezdetnek pont elég lesz... Ha nem ízlik, akkor legalább nem sok alapanyag megy kárba. Na, ez nagy hiba volt. :))
De még így is 3 embernek épp elég volt desszertnek. De mindenkinek ajánlom, hogy legalább duplázza meg, de inkább háromszorozza meg az alapanyagok mennyiségét. Legközelebb én is így teszek. :)
De most írom ezt minit.
Hozzávalók: ...