Málnás palacsinta
sponsored links
Úgy történt, hogy málnát vásároltam a piacon, de a kicsi fiam szerint nem elég édes, ezért valamit kellett kezdjek vele. Mivel szeretik a palacsintát, bekavartam egy amerikai palacsintatésztába.
Málnás palacsinta
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 tasak sütõpor, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 tojás, 2 púpos evõkanál cukor, 1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl tej, 15 dkg málna.
Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sütõport. A vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Beleszórjuk a sütõporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sûrû masszává keverjük. Egy serpenyõt felforrósítunk. A megtisztított málnát a palacsintatésztába keverjük. A serpenyõben kevés olajat töltünk, majd merõkanállal teszünk a masszából bele, elsimítjuk óvatosan. Ha kezdenek megjelenni pici buborékok, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.