Málnás morzsa torta házi görög joghurtból és mascarponéból

2013-02-09

sponsored links


Októberben sütöttem már egy morzsa tortát és most ezt változtattam meg egy kicsit. A túrót lecseréltem görög joghurtra, így még krémesebb, lágyabb lett a tölteléke. Mind a görög joghurt, mind a mascarpone házilag készül. 3 napra van szükség mindkettõhöz. A mascarpone alapja egy nagy doboz tejföl, ami 3 napig csepeg a hûtõben. A görög joghurthoz két nagy doboz joghurtot teszek fel csöpögni a tejföllel egy idõben, de másnap már leveszem, és elkeverem 4-5 evõkanál tejföllel, vagy tejszínnel, hogy beállítsam a zsírtartalmát. Eztán két napot áll a hûtõben, hogy összeérjen az íze. Így a mascarpone és a görög joghurt is elkészül a harmadik napra.

Hozzávalók egy 26 cm átmérõjû tortaformához:

A morzsához:
  • 150 g vaj
  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Krém:
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj ...

Folytats a blogon ... lacitromkonyha.blogspot.com/2013/02/m...

sponsored links

Keres?s