Málnás morzsa torta házi görög joghurtból és mascarponéból
sponsored links
Októberben sütöttem már egy morzsa tortát és most ezt változtattam meg egy kicsit. A túrót lecseréltem görög joghurtra, így még krémesebb, lágyabb lett a tölteléke. Mind a görög joghurt, mind a mascarpone házilag készül. 3 napra van szükség mindkettõhöz. A mascarpone alapja egy nagy doboz tejföl, ami 3 napig csepeg a hûtõben. A görög joghurthoz két nagy doboz joghurtot teszek fel csöpögni a tejföllel egy idõben, de másnap már leveszem, és elkeverem 4-5 evõkanál tejföllel, vagy tejszínnel, hogy beállítsam a zsírtartalmát. Eztán két napot áll a hûtõben, hogy összeérjen az íze. Így a mascarpone és a görög joghurt is elkészül a harmadik napra.
Hozzávalók egy 26 cm átmérõjû tortaformához:
A morzsához:
- 150 g vaj
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 125 g cukor
- 125 g vaj ...