Málnás mogyorós jégkrém
sponsored links
Legutóbbi desszertkurzuson sikerült szert tennem mogyorópasztára is.... elsõ körben jégkrémben végezte.... de akkor már ne csak sima mogyoró hanem kell mellé valami... hú legyen málna...meg legyenek benne mogyoró darabok is...
Na hát ilyet lett ez a jégkrém...
Mogyorópaszta lelõhely: DesszertNeked, Pisztácia webáruház, stb
A mennyiségek a képen látható jégkrémekhez értendõk :)
Hozzávalók:
6 db jégkrémhez
500 g mascarpone
1-2 ek mogyorópaszta
2 ek porcukor
4-5 ek tej
1 marék törökmogyoró apróra vágva
150 g fagyasztott / friss málna
0,5 ek cukor
A málnát a cukorral felfõzzük, addig amíg kicsit be nem sûrûsödik, majd hagyjuk kihûlni.
A többi hozzávalót kikeverjük.
Ha nem elég folyós akkor tejet nyugodtan adjunk még hozzá amíg eléri a kívánt állagot, hogy kényelmeset bele tudjuk önteni a formákba.
A forma aljára teszünk egy keveset a málnából, majd jöhet rá a mogyorós krém és 4-5 órára min vagy egy egész éjszakára fagyasztóba tesszük.