Málnás- kókuszos torta

2014-05-27

sponsored links



                      Ez az a torta, amit ezen a nyáron legalább egyszer ki kell próbálnod. Persze nem muszáj torta formába sütnöd, sütheted kevésbé ünnepi formában, sima négyzet alakúra egy kerti partira. De egy biztos: hatalmas sikert arat.
Jól behûtve a legfinomabb, így nyugodtan elkészítheted reggel és estig a hûtõben várja a "fellépést" :). Én elrontottam, hogy melegen próbáltam felvágni, ezért egy kicsit folyt és nem volt könnyû szeletelni, de másnap gyönyörûen szelhetõ volt és te jó ég az íze.... hmmm. Egyszóval ha nem próbálod ki sosem tudod meg milyen finom.


Hozzávalók: (én 20 cm- es tortaformában sütöttem, sütõpapír nélkül és könnyen kijött a formából.)

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg friss málna (plusz a tálaláshoz, ha kedved tartja)
  • 1 evõkanál nyírfacukor
  • 3 tojás szétválasztva
  • 10 dkg rizs, ledarálva (Sima kávédarálóban daráltam, természetesen száraz állapotában. Nem kell megfõzni, ez lesz a "lisztünk")
  • 15 dkg kókuszreszelék


Az elkészítés menete:

  1. Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra, légkeveréses üzemmódban. Készítsd elõ a tortaformád, ha szükségét érzed vajazd ki, lisztezd be, vagy béleld ki sütõpapírral.
  2. Egy kis lábasban tedd fel a málnát a nyírfacukorral és lassú tûzön fõzd addig, amíg be nem sûrûsödik lekvár állagúra. Tedd félre hûlni.
  3. A vajat verd habosra robotgép segítségével, majd add hozzá egyenként a tojássárgákat. Ha szépen kifehéredett a vajas keverék, add hozzá a darált rizst és a kókuszreszelékbõl 10 dkg-ot. Keverd össze az egészet egy spatula segítségével.
  4. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadásával.
  5. Jön az összeállítás: nyomkodd a formád aljába a tésztát, majd oszlasd szét rajta a teljesen kihûlt málnalekvárt. Kapard egy spatula segítségével a tetejére a tojásfehérje habot, oszlasd el egyenletesen. 
  6. Szórd a tetejére a maradék kókuszreszeléket és tedd be a sütõbe.
  7. Süsd 20-25 percig, amíg teljesen átsül a tészta és a tetején egy kicsit megpirul a kókuszreszelék.
  8. Hûtsd ki, majd tedd a hûtõbe fogyasztásig!


Ha baráti társaságnak készíted igen sok elismerést zsebelhetsz be. Finom, könnyû, nyári, gyümölcsös és kalória szegényebb egy tejszínhabos, krémes tortánál. Persze azért ezzel is csak óvatosan. Egy szeletnél ne többet egy nap! :)





Folytats a blogon ... nutsnroll.blogspot.com/2014/05/malnas...

sponsored links

Keres?s